Nyheter

Revolutionsgardet hotar USA över nya sanktioner

En överbefälhavare för iranska regimens paramilitära styrka, revolutionsgardet, hotade USA över de nya sanktionerna mot Teheran på onsdagen och sade att Washington borde flytta sina baser och undvika ”felbedömningar” , rapporterar regimens myndigheter.

Trump-administrationen införde igår nya straffåtgärder mot Iran för bland annat dess ballistiska robotprogram.

”Om USA vill införa sanktioner mot Irans försvar och mot revolutionsgardet, då måste de flytta sina baser från regionen till ett avstånd av ca 1000 km runt om Iran. De måste även vara medvetna om att eventuella felbedömningar kommer att kosta dem ett högt pris”, sade Ali Jafari ,överbefälhavare från revolutionsgardet.

USA har baser i Qatar och Kuwait över viken från Iran medan amerikanska femte flottan är baserad i närliggande Bahrain.

Iranska regimens paramilitära styrka, revolutionsgardet, har vid upprepade tillfällen provskjutit ballistiska robotar som Washington ser som ett brott mot resolution 2231 från FN:s säkerhetsråd samt kärnteknikavtalet.

”Irans missilkapacitet i luften, till sjöss och på land växer snabbt, och det är en absolut princip för oss”, tillade Jafari.