Ekonomi, Nyheter

USA inför nya sanktioner mot 18 iranska förteag och individer

USA:s regering inför nya sanktioner mot 18 organisationer,företag och individer som på olika sätt ”stödjer olagliga iranska aktörer eller gränsöverskridande kriminalitet”,skriver USA:s finansdepartement i ett meddelande.

Beslutet kommer dagen efter att Trump-regeringen valt att inte riva upp Iranavtalet.

USA har tidigare utryckt oro för Irans stöd för den syriska regimen, brott mot mänskliga rättigheter och fängslandet av amerikanska medborgare. Så sent som häromdagen dömdes en 37-årig Pekingfödd historiker från Princetonuniversitetet i USA till tio års fängelse.

amerikanska utrikesdepartementet inför sanktioner mot två iranska organisationer som deltar i Irans program för ballistiska robotar, enligt finansdepartementet uttalande.