Avrättningar

Fyra avrättningar om dagen i Iran under juli månad

Ny våg av avrättningar sveper över hela Iran under juli månad.

Iranska regimen avrättade 10 fångar på onsdagen, den 12 juli, i det ökända Gohardasht-fängelset och i städerna Orumiyeh och Hamedan, enligt rapporter från Iran.

Ett av offren som hängdes i Orumiyehs centrala fängelse var identifierad som Borzou Sheikhi, en professor med psykisk sjukdom.

Dagen innan avrättade regimen två fångar i staden Semnan medan tre andra avrättades i städerna Gorgan och Mahabad, den 10 juli.

Den nionde juli verkställde regimen en massavrättning genom att hänga 10 fångar i ett fängelse i den nordöstra staden, Taybad. En annan fånge avrättades samma dag i staden Araks fängelse.

Därtill avrättade regimen en 32-årig man genom hängning i staden Rashts centrala fängelse samt fyra andra fångar i Orumiyehs centrala fängelse i förra veckan.

Dessa avrättningar är ett desperat försök från regimen att kväsa växande folkligt missnöje och stoppa de dagliga regimkritiska protesterna i landet genom att skapa skräck.

Mellan den första och femte juli avrättade regimen 21 individer. Det tillsammans med avrättningarna ovan blir totalt 52 avrättningar under 13 dagar i juli, vilket motsvarar fyra avrättningar per dag.