Andra nyheter

Iransk spion i Tyskland döms till fyra års fängelse

En tysk domstol har dömt en 31-årig pakistansk man till fyra år och tre månader i fängelse för spioneri för iranska regimens räkning, enligt en rapport från Associated Press (AP) på tisdagen från Berlin.

FFFI rapporterade den nionde mars att Haider Syed Mustafa hade ställts inför rätta anklagad för att ha samlat in omfattande information för iranska regimens terroristorganisation, revolutionsgardet, om två israeliska individer för kommande attacker.

Tyska åklagarmyndigheten anklagade mannen för att ha samlat in information om eventuella israeliska och judiska mål för attacker i Tyskland och Frankrike.

Han spionerade enligt åtalet på Reinhold Robbe, tidigare chef för den tysk-israeliska föreningen i Berlin, och Daniel Rouach, en fransk-israelisk professor från franska universitetet, Ecole Superieure de Commerce de Paris.

Mustafa kom till Tyskland under 2012 för att studera till ingenjör vid ett universitet i Bremen, enligt rapporter i media och domstolsförhandlingar. Enligt tyska åklagaren Michael Greven har han fått minst 2,052 euro (strax över 19000 kr) för att spionera på männen.

Bland den information som han skickade vidare till iranierna fanns flera powerpoint-presentationer som redogjorde för de två männens säkerhetssituation med uppgifter om övervakningskameror, säkerhetspersonal och detaljer om polisen, sade åklagare under rättegången.

Mustafa har enligt AP inte erkänt brott och vägrade vittna under rättegången.