Engagemang

Demonstration i Stockholm och Göteborg till stöd för människorna i Aleppo

Detta bildspel kräver JavaScript.

Exiliranier och FFFI:s medlemmar deltog på lördagen i demonstrationer på Sergels torget i Stockholm samt i Göteborg till stöd för människorna i Aleppo och uppmanade regeringen att agera internationellt för att inrätta säkra zoner övervakade av FN i syfte att försvara civila.

Deltagarna fördömde iranska regimen för dess stöd till Assadregimens massaker på civila i Aleppo. De betonade att regimen i Teheran är lika delaktigt i Assadregimens krigsbrott och avrättning av civila i Aleppo genom att skicka tusentals revolutionsgardister till landet.  

”Rohanis personliga gratulation till Assad för ”segern i Aleppo” där civila avrättats enligt rapporter visar att han inte är någon moderat eller reformist. Hans superlativer över Assadregimen för hans massaker på civila i Aleppo, är en fortsättning på vågen av avrättningar i Iran som enligt FN:s Iranrapportör är det högsta under senaste 20 åren”, sade en av deltagarna.

Deltagarna uppmanade regeringen och UD att inkalla iranska regimens ambassadör i Stockholm för att protestera mot Teheranregimens fortsatta stöd för Assadregimen och hans massaker på civila.

De uppmanade också regeringen att prioritera Syrienfrågan när Sverige tar över ordförandeposten i FN:s säkerhetsråd i 2017 genom att vidta skyndsamma åtgärder tillsammans med EU och FN för att ställa Assad- och iranska regimen till svars för deras krigsbrott och brott mot mänskligheten i Syrien.