Ekonomi

Tyska företag varnas för affärer med Iran

United Against Nuclear Iran (UANI), en ideell organisation i USA med tidigare amerikanska och europeiska statstjänstemän, som arbetar med att stoppa iranska regimen från att utveckla kärnvapen, varnar tyska företag för att göra affärer med Teheran.

”Att göra affärer med Iran är en farlig proposition”, varnar UNAI på måndagen i en helsidesannons publicerad i Frankfurter Allgemeine Zeitung, en större tidning i Frankfurt. Varningen kom i samband med att en tvådagars ekonomisk konferens med titeln ”marknadsmöjligheter i Iran” startade i staden som anses vara centrum för Tysklands finansmarknad.

”Enda sättet för tyska företag att undvika de risker som är förknippade med den iranska marknaden är att helt överge försöken att följa upp dessa affärsverksamhet. Iranska regim är fortfarande en ond aktör i det globala samfundet med tanke på dess fortsatt omfattande stöd för terrorism och dess högprofilerade och medvetna främjande av att förneka förintelsen. Tyska företagsledare bör inte belöna denna skadliga regim tills omfattande och permanenta reformer implementerats”, säger UANI:s rådgivare och tidigare chef för Tysklands federala underrättelsetjänsten, Dr. August Hanning, säger i ett uttalande på måndagen.

En liknande kampanj från UANI i brittiska Financial Times förstörde den optimistiska stämningen vid ett toppmöte i Singapore i förra månaden som var organiserad i syfte att uppmuntra investeringar i Iran.