Folkliga protester

Demonstration mot iranska underrättelseministerns besök i Berlin

Exiliranier och sympatisörer till iranska oppositionen NCRI i Tyskland deltog i en demonstration utanför det tyska utrikesdepartementet i Berlin i tisdags för att protestera mot iranska regimens underrättelseminister, Alavi, som var på ett hemligt besök i landet.

Deltagarna, däribland flera anhöriga till offren av 1988 års massaker på politiska fångar i Iran, krävde att Alavi skulle arresteras och ställas inför rätta för sin roll i regimens systematiska människorättskränkningar under de senaste 37 åren.

De krävde även ett omedelbart stopp för skamliga förhandlingar och handelsavtal med förövarna av denna massaker. Demonstrationen och deltagarnas krav uppmärksammades av tyska nyhets- och bildbyråer.

Iranska regimens underrättelseminister anlände till Berlin i största hemlighet på tisdagen, den sjätte september.

Revolutionsgardets engelskspråkiga nyhetsbyrå Tasnim News skrev att Alavi träffade tyska underrättelsemyndigheter under besöket i Berlin utan att gå in på detaljer.

Syftet med Alavis besök var att slutföra de sista detaljerna kring iranska regimens president Hassan Rohanis statsbesök i Tyskland senare denna månad, enligt uppgifter som FFFI har sett.

En domstol i Berlin dömde en 32-årig iransk man till två och ett halvt års fängelse i juli i år för att ha spionerat på iranska oppositionsmedlemmar i Tyskland för Teheranregimens underrättelsetjänst.