Nyheter

Iran ska öka sina offensiva militära resurser

Iranska regimens högsta andlige ledare Khamenei beordrade på onsdagen militären och revolutionsgardet att öka Irans offensiva militära resurser.

”För att säkerställa vår befolkning, vårt land och vår framtid måste vi öka våra offensiva förmåga samt vår försvarskapacitet”, sade han vid en militärmässa i Teheran där ett antal högt uppsatta militärtjänstemän medverkade, enligt statliga nyhetsbyrån IRNA.

Khamenei påpekade även att det var nödvändigt att utöka försvarskapaciteten ”så att de krafter som förtrycker känner sig hotade”, en anspelning på USA och dess viktiga allierade i Europa.

Nyligen placerade iranska regimen ut sitt avancerade luftvärnssystem S-300, som det köpt från Ryssland, vid den underjordiska kärnanläggning Fordo, enligt rapporter från Iran.

Regimen använde anläggningen för att anrika uran i hemlighet vilket avslöjades av iranska oppositionsgruppen NCRI. Anrikning vid Fordo upphörde efter förra årets kärnteknikavtal mellan Teheran och världens sex stormakter.

Som FFFI kunde rapportera i augusti håller Iran på att bygga upp en shiitisk ”främlingslegion” som landet ska kunna sätta in i konflikter i Mellanöstern för att stöda shiitiska styrkor eller Irans allierade.