Opinion

Zarifs suvenir till Sverige är Terrorism och Islamiska fundamentalism

Margot Wallström inväntar en helt oväntad gäst. Mannen har blod på sina händer från den unga generationen i Iran som vill hänga med utvecklingen i världen. Han kommer från ett land som inte är en rättsstat. Det betyder att det inte finns några garantier för att staten följer reglerna.

Året som gick har vi sett en våg av krigsdrabbade flyktingar strömmade till hela världen. Politiska konflikter har trappats upp i nästan hela EU. Sverige fick en stor andel av flyktingarna , ca 165000 och nu ska 50000 av dem utvisas på grund av att dem är icke önskvärda i vårt land. Året som kommer blir inte lättare för alla dem miljoner människor som inte har tak över huvudet pga. samma orsaker som tidigare.

Fem länder har drabbats av islamisk fundamentalism vilken tre av dem Irak, Jemen, Syrien är i total kaos och ligger i ruiner.

Framtiden är inte särskild ljus för de här länderna, många andra länder står i kö och fanbäraren för detta kaos är regimen i Iran.
Säkerhetspolitiken står också i randen till kollaps när en stormakt som Ryssland är inblandade i konflikten.

Den iranske regimens vice utrikesminister berättar att ”Iran med stolthet hjälper Assad i Damaskus för att bekämpa terrorister” .

Mohammad Javad Zarif representerar den medeltidens prästerskap som står bakom miljoner människolivs död i Mellanöstern. Han bär med sig denna våldsamma ideologi i ryggsäcken som en souvenir till Margot Wallström och Sverige.

Sedan 1979 har regimen satsat på krig, terror och förtryck. Många ökända organisationer som Hizbollah i Libanon, Islamiska Jihad, Hamas i Palestina , Al-Mokhtar i Irak, likaså Al-Qaeda och talibanerna i Afghanistan är finansierade av prästerskapet.

Vi frågar nu vår utrikesminister!

Har ni inte fått nog av alla oroligheter i världen?

Ser du inte att dammen av terrorist dåden har lagt marschen i Frankrike, Belgien precis Innan Rouhanis resa till de här länderna?
Hör ni inte protest röster i ditt eget land ?

Ser ni inte hur det etablerade politiska systemet ifrågasatts i världen inte minst i Sverige?

Ser ni inte hur 57 muslimska länder för två månader sedan anklagat regimen i Teheran för att dem inblandar sig i grannländernas angelägenhet och samtliga länder fördömer regimen enhälligt för uppbackning av terrorism?

Om inte så rekommenderar vi fortsatt din eftergiftspolitik tills dem kommer att tvinga våra kvinnor att bära slöja även i Sverige.

Annars hänvisar jag dig till en modig och sekulär feministisk kvinna som heter Maryam Rajavi och som redan juni 2003 spådde att ”Irans inblandning i Irak är 100 ggr farligare än deras atombomb”.

Visst blev det så men ni slog dövörat till då.

Sist men inte minst , Sverige har med detta Zarif besök i Sverige banat vägen för ytterligare avrättningar och förtryck i Iran. En representant för stormakten i mänskliga rättigheter tar bilder med en representant för en av de värsta regimer som kränker mänskliga rättigheter.

För att förebygga denna tragedi räcker inte att bara fördöma regimen, det har redan gjorts 65 gånger i FN:s generalförsamling.

Ta ett riktigt steg istället och anmäl den iranska regimen till säkerhetsrådet. Då lyssnar dem det har erfarenhet från atomförhandlingen visat.

H-P
Hossein Pahlawan
2016 06 01