Insändare

En mänsklig begäran av Utrikesministern Margot Wallström

Enligt nyheterna från Iran piskades 35 unga killar och tjejer i Qazvin för att ha deltagit i en könblandad studentfest, i torsdags den 26 maj.

De omänskliga händelserna i Iran, pågående brutaliteten i mellanöstern och ökningen av terrorism i omvärlden får vi läsa och se oftare. Alla är medvetna att regimen i Iran ligger bakom allt elände som händer i världen från öst till väst.

Att skaka hand med mullornas utrikesminister på onsdag i Stockholm, stödja och utveckla en sådan politik leder till mer girighet hos mullorna, således mer avrättningar, tortyr, fängelse och terror mot folket i Iran, Irak, Syrien och omvärlden.

”Man kan inte lära gamla hundar sitta”

Våra demokratiska politiker kan inte lära Isis (Daesh)s gudfader, nämligen mullorna  i Iran, demokratiska alfabetet. Däremot, att skaka hand med dem kränker Sveriges värderingar om mänskliga rättigheter därmed kvinnornas, samt höjs mullornas girighet, ökar avrättningar, massavrättningar, amputeringar, och allt elände som ni kan läsa här:

http://www.fffi.se/2016/05/28/faktablad-om-iran-prasterskapets-styre/

Jag begär vår utrikesminister, Margot Wallström (S) att inställa mötet med Javad Zarif .

Han är en av de ansvariga för de avrättningarna och brutaliteterna som pågått i 37år i Iran, dessutom för kriget i mellanöstern och terror i omvärlden.

Javad Zarif kommer inte att skaka hand med vår utrikesminister för att hon är en kvinna. Enligt hans fundamentalistiska tankesätt, är en kvinna inte likvärdig en man.

Tänk hur Du som Sveriges utrikesminister förolämpar kvinnliga värderingar om Du möter honom. Detta är inte bara en svek mot kvinnorna i Iran utan mot Sveriges kvinnor och världen.

Konsekvenser kan vara, bland annat förolämpning av mänskliga rättigheter, vilket Du som människa och en svensk socialdemokrat tror på.

Härmed begär jag som en född iransk kvinna, som tror på svenska mänskliga värderingar, vår Utrikesministern Margot Wallström att inte träffa Javad Zarif, utan tvärtom stödja oss iranier att ställa iranska regimens ansvariga inför rätta.

k2Med vänliga hälsningar
Afsaneh Oskouei
2016-05-30