Nyheter

Zarif besöker Sverige i nästa vecka

Utrikesminister Margot Wallström (S) kommer att möta iranska regimens utrikesminister Javad Zarif onsdagen den första juni, det tillkännager Erik Wirkensjö, pressekreterare hos utrikesministern till FFFI.

Zarif gör ett stopp i Sverige i samband med sin rundresa i Skandinavien där han även besöker Finland på tisdag den 31 maj.

“På agendan står säkerligen ökade relationer och handelsavtal med iranska regimen. Men vi förväntar oss att utrikesministern Margot Wallström även fördömer ökade avrättningar i landet, tar upp prästerskapets förtryck av kvinnor och människorättsaktivister samt regimens kväsningen av yttrandefriheten”, säger Massud Kiani om Zarif besök i Sverige.

Energiministern Ibrahim Baylan (S) och Mikael Damberg, näringsminister (S) har tidigare besökt Iran, vilket FFFI rapporterade om.