Nyheter

Iran visar upp tredje underjordisk missilanläggningen

Iranska militären offentliggjorde nyligen regimens tredje underjordiska missilanläggning och visade lanseringen av en ny ballistisk robot som provsköts från toppen av ett berg.

Iranska regimens statliga medier rapporterade den nionde maj att landet har genomfört en framgångsrik provskjutning av en medeldistansrobot med en räckvidd på 2000 kilometer med åtta meters felmarginal.

Detta var tredje gången sedan oktober förra året som Teheranregimen visade upp ett omfattande nätverk av underjordiska missilanläggningar. Den nya videon visar för första gången provskjutning av en missil från landets underjordiska anläggningar.

Läs mer

Iranska regimens avgående parlament godkände nyligen ett lagförslag förra veckan för att öka kapaciteten hos landets ballistiska robotar, ett militärt program som bryter mot resolutioner från FN:s säkerhetsråd. läs mer…