Folkliga protester, Nyheter

Pensionerade lärare protesterar utanför Irans parlament

Pensionerade lärare i Iran protesterade över otillräckliga pensioner utanför iranska regimens parlament (Majlis) i Teheran tidigare denna vecka.

Demonstranterna som samlats framför Majlis på måndagen protesterade mot de låga pensionerna som betalas ut varje månad och framhöll att de inte kunde klara sig på de nuvarande nivåerna och hade svårt att få livet att gå runt.

”Fattigdomsgränsen (en gräns bestämd av själva regimen) är tre miljoner tomans (ca 8112 kronor). Vår pension är en miljon tomans (2700 kronor)”, skanderade de trots en stor närvaro av regimens säkerhetstyrkor på platsen.

Här följer ett kort videoklipp från förra veckans demonstration från lärarna som FFFI har fått tag på, klicka här..

FFFI rapporterade igår att Ismail Abdi, samvetsfånge och generalsekreterare för Lärarnas fackförbund (ITTA) i Iran, har dömts till sammanlagt 16 års fängelse efter anklagelser relaterade till hans fredliga fackliga aktiviteter.