Avrättningar, Mänskliga Rättigheter

Iran verkställer 17 avrättningar under två dagar

Vågen av avrättningar i Iran fortsätter samtidigt som prästerskapet “fördömer och protesterar” mot avrättningar i Saudiarabien.

Iranska regimens så kallade rättsväsende verkställde 17 nya avrättningar i flera iranska städer under två dagar i veckan, den sjätte och sjunde januari.

Torsdagen den sjunde januari avrättade regimen en 25-årig man genom offentlig hängning i staden Shabestar i Östazarbaijan-provinsen och en annan i staden Khoy i Västazarbaijan-provinsen.

Tre andra fångar var avrättade samma dag genom hängning i staden Ardebils centrala fängelse och minst en annan fånge i staden Hamedans centrala fängelse.

En dag tidigare avrättade regimen tre fångar i Uromiyehs centrala fängelse, fem i Gohardasht (Rajai Shahr) fängelset i staden Karaj samt tre i Karajs centrala fängelse.

Dessa avrättningar verkställdes i provinser där befolkningen tillhör Irans minoritetsgrupper i ett försök att skapa rädsla för att motverka folkliga protester inför det stundande skenvalet till parlamentet och Expertrådet.