Nyheter

IS delar ut hotfulla flygblad i Stockholms förorter

Terrorgruppen Islamiska staten (IS) har delat ut hotfulla flygblad i flera Stockholms förorter, den 11 december, där invånarna hotas till att konvertera till islam eller dö, det rapporterar FFFI:s persiska sida i veckan.

”Konvertera till islam, betala skyddsskatt eller bli halshuggen”, det är de tre alternativ som invånarna i Stockholmsförorten Märsta har enligt lapparna med Islamiska statens logo som delats ut i förra veckan.

Säkerhetspolisen, Säpo, har bekräftat att de fått in anmälningar från två personer som fått det hotfulla flygbladet i sin brevlåda.

Flygbladen med hot om att invånarna ska underkasta sig islam delades ut i torsdags i Steningehöjden, ett nybyggt bostadsområde utanför Märsta. En stor del av bostadsområdet består av villor och radhus.

Enligt Säpo har minst 300 svenska medborgare rest till Irak och Syrien och anslutit sig till den så kallade Islamiska staten.