Folkliga protester

En död när regimens säkerhetsstyrkor öppnade eld mot demonstration

En person har dödats och två skadats allvarligt när iranska regimens säkerhetsstyrkor öppnade eld mot en folklig demonstration i en by utanför staden Behbahan, i Khuzestan-provinsen på onsdagen, enligt rapporter till FFFI.

Behbahans guvernör, Hossain Malae, bekräftar skottlossningen mot arbetslösa ungdomar som i protest hade blockerat vägen mellan Behbahan och Bid-Boland II, ett område där det pågår projekt från landets gasindustri. De arbetslösa ungdomarna protesterade mot att projektledningen avstod från att rekrytera lokal arbetskraft.

Iranska regimens säkerhetsstyrkor försökte upphäva blockaden men drabbade samman med demonstranterna. En demonstrant dödades och två skadades allvarligt efter att säkerhetsstyrkorna öppnade eld mot demonstrationen, rapporterar iranska medier.