Nyheter

Iran i cyberattack mot anställda på amerikanska UD

Iranska regimen har ökat sina cyberattacker mot tjänstemän på amerikanska UD under den senaste månaden, det rapporterar internationella medier på tisdagen med hänvisning till amerikanska tjänstemän och privata säkerhetsföretag.

Under november månad har iranska regimens hackare identifierat enskilda individer vid amerikanska UD som arbetar med Iran- och Mellanösternfrågor och hackat sig in på deras e-postkonton och konton på sociala medier.

Uppgifterna kommer i en rapport från New York Times (NYT) på tisdagen som hänvisar till diplomater och brottsbekämpande myndigheter med insyn in i utredningen.

FFFI rapporterade den 10 november att europeiska myndigheter hade vidtagit åtgärder för att avvärja organiserad cyberspionage med misstänkta kopplingar till iranska regimens terrorstyrka, revolutionsgardet (IRGC).