Washington Posts Irankorrespondent dömd till fängelse

File photo of Washington Post reporter Jason Rezaian speaking in the newspaper's offices in WashingtonEn iransk domstol har dömt Washington Post Irankorrespondent Jason Rezaian till fängelse, rapporterar statliga nyhetsbyrån på söndagen.

Det är oklart hur långt straff handlar det om.

”Han ska avtjäna ett fängelsestraff, men jag kan inte detaljer, sade rättsväsendets tales man talesman Gholam Mohseni Ejei i en vecko presskonferens i Teheran, enligt IRNA.

Det är inte omedelbart klart varför Iran inte har gett uppgifter om domen mot 39-årige Rezaian, som iranska åklagare anklagas för spioneri.

Rezaian har suttit fängslad i landet i över ett år. Förutom spionage, åtalades han för att ”ha bedrivit propaganda mot etablissemanget”, ”ha samarbetat med fientliga regeringar” och ”ha samlat information om inrikes- och utrikespolitik och spridit den vidare till personer med ont uppsåt”.