Pressmeddelande

FFFI uppmanar UD att fördöma raketattacken mot Camp Liberty

IMG_0522Exiliranier, FFFI:s medlemmar och anhöriga till Camp Liberty invånare i Sverige samlades på torsdagskvällen utanför USA:s ambassad för att uppmana den amerikanska regeringen att hedra sina upprepade löften till Liberty invånarna om att garantera deras säkerhet och välbefinnande.

Protestaktionen kommer efter dagens dödliga attack mot Camp Liberty, Irak, där lägret besköts med över 80 raketer. Minst 23 lägerinvånare har dödats under attacken och flera skadats, varv några livshotande, enligt de första uppgifterna.

FN:s flyktingorgan, UNHCR, fördömde starkt dagens raketattack mot Camp Liberty, i närheten av Iraks internationella flygplats i ett uttalande på torsdagen och sade att lägret är hemvist för omkring 2200 personer av intresse för UNHCR.

FN:s flyktingkommissarie António Guterres tillade att, ”ansträngningarna för att rädda livet på de skadade måste fortsätta och de ansvariga måste identifieras och ställas till svar.”

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömer attacken mot Camp Liberty och uppmanar regeringen och utrikesministern att kräva en oberoende utredning av dagens dödliga raketattack mot försvarslösa flyktingar i Camp Liberty samt kräva att de ansvariga ställs inför rätta.

En protestaktion kommer att hållas på fredagen vid kl. 11:00 på Mynttorget, utanför riksdagen.