Pressmeddelande

FFFI kallar till demonstration mot raketattack mot exiliranier

Exiliranier, FFFI:s medlemmar och anhöriga till Camp Liberty invånare i Sverige samlas på fredagen på Mynttorget, utanför riksdagen, för att protestera mot gårdagens dödliga terrorattack mot iranska oppositionsmedlemmar, som FN:s flyktingkommissariat erkänner som asylsökande, bosatta i Camp Liberty nära Bagdads internationella flygplats i Irak.

Deltagarna ska även mana den amerikanska regeringen och FN till att hedra sina upprepade löften till Liberty invånarna om att garantera deras säkerhet och välbefinnande.

Protestaktionen kommer efter torsdagens dödliga attack mot Camp Liberty, Irak, där lägret besköts med över 80 raketer. Minst 23 lägerinvånare har dödats under attacken och flera skadats, varv några livshotande, enligt de första uppgifterna.

Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) fördömer starkt attacken mot Camp Liberty och uppmanar regeringen och utrikesministern att göra det samma och kräva en oberoende utredning av dagens dödliga raketattack mot försvarslösa flyktingar i Camp Liberty med krav på att de ansvariga ställs inför rätta.

Fredag 30 oktober

Tid: 11:30

Plats: Mynttorget