Engagemang, Nyheter, Pressmeddelande

FFFI firar Int. dagen mot dödsstraff i Stockholm, fördömer avrättningar

Detta bildspel kräver JavaScript.

Samtidigt med att FFFI:s medlemmar deltog i en internationell konferens i Paris för att fira Internationella dagen mot dödsstraff organiserade FFFI även en demonstration på Sergels torget i Stockholm för att protestera mot dödsstraff och ökade avrättningar i Iran.

Deltagarna uppmärksammade att över 2000 människor har blivit avrättade sedan Rohani tog över makten och att det inhemska förtrycket har förvärrats.

De uppmanade regeringen och utrikesministern Margot Wallström att ta en tydlig ställning mot avrättningarna i Iran och vidta konkreta åtgärder i både EU och FN för att pressa prästerskapet till att stoppa avrättningar och frige samtliga politiska fångar.

De uppmanade även regeringen att villkora Sveriges fortsatta ekonomiska och diplomatiska relationer med Teheran med verifierbara förbättringar i situationen för mänskliga rättigheter.