Fem fångar avrättade genom kollektiv hängning i Karaj

Iranska regimen avrättade på onsdagen fem fångar genom kollektiv hängning i staden Karajs centralfängelse, nordväst om Teheran.

Samtliga offer var mellan 28 och 30 år och avrättades i gryningen på onsdagsmorgonen, den andra september, enligt uppgifter till FFFI.

Fyra av offren var identifierade som Mostafa Akhundzadeh, Hossein Jalali, Majid Rezai, och Hamid Farji. Iranska regimens så kallade rättsvände har ännu inte avslöjat det femte offrets identitet.

Dessa avrättningar verkställdes samma dag som regimens frivilliga paramilitära styrka, Basij-milisen genomförde en stor övning i huvudstaden Teheran som kulminerade under torsdagen när 50 000 basijier och högt uppsatta revolutionsgardister deltog.

Regimens myndigheter verkställde 16 avrättningar under augustis tre sista dagar.

Dessa säkerhetspådrag och avrättningar syftar till att skapa en atmosfär av rädsla i samhället i hopp om att förebygga och stoppa regimkritiska protester i en tid då det folkliga missnöjet ökar för varje dag. Under de senaste månaderna har lärare och arbetare organiserat flera stora protester för bättre levnadsstandard över hela landet, särskilt framför regimens parlament.