Iranskt sprängämne bakom terrorattack i Bahrain

Två poliser dödades och sex andra skadades i ett bombattentat söder om Bahrains huvudstad Manama på tisdagen, enligt landets myndigheter. Myndigheterna sade vidare att sprängämnen som används för att utföra attacken var av samma typ som nyligen fångades upp i en leverans från Iran.

Explosionen var den senaste i en serie av bombattentat under de senaste åren som riktade mot säkerhetsstyrkor i Bahrain.

Bahrains inrikesdepartementet beskrev bombattacken som en ”terrorhandling” och tillade att en av de sårade poliserna hade avlidit senare på grund av sina allvarliga skador.

Bahrain kallade nyligen hem sin ambassadör från Iran för överläggningar. Landets utrikesdepartement protesterade nyligen mot uttalande från Irans högsta andlige ledare Ali Khamenei efter kärnteknikavtalet med världens sex stormakter om att iranska regimen ska fortsätta stödja sina vänner i Syrien, Irak, Jemen, Libanon och Bahrain.