Artikel, Nyheter

En handflata avståndet mellan mänskligheten och världens katastrof

Finn Fem Fel!

Enligt officiella rapporter genomförde iranska regimens myndigheter två amputationsstraff i det centrala fängelset i staden Mashhad på söndagen, den 29 juni , under den heliga fastemånaden Ramadan.

I Finn Fem Fel spelet ska man finna skillnader mellan två nästan likadana bilder. Det handlar om att vara smart och snabb. En stängt öga som plötsligt blev öppet eller en vit katt som blev rosa. Det kan tyckas enkelt att upptäcka men utseendet kan bedra.

Bilden (vänster) visar amputeringen av en tjuvs hand utfört av Islamiska Staten (IS) och den andra bilden (höger) visar samma amputering utfört av  ”Islamiska republiken” av IRAN (Läs Islamiska Staten IRAN!)i förra veckan  i staden Mashhad i Iran.

I denna version av  Finn Fem Fels bild har vi en hands amputering utfört av  IS och en annan av IRAN. Man  finner skillnaderna i kläderna och färgerna men även i användningen av utrustningen. IS använder svärd för att kapa handleden och IRAN använder en maskin för att kapa fingrarna.

Några månader sedan kritiserades IS  av  IRAN ,som tyckte att tjuven behandlades fel.

Hos bägge två Islamiska staterna finner man samma barbarisk bild av islam och några tekniska skillnader med två olika behandlingsmetoder. Enligt IRAN skulle hans hand amputeras från fingrarna inte från handleden som IS utfört. Dessutom berättar IRAN i sin kritik mot IS att de har ett medicinskt team för förberedelser och omhändertagande av personen!

En handflata är skillnaden av en barbarisk bild av islam mellan Islamiska Staterna  (IS) och IRAN.

Det går inte att finna några skillnader i bägge islamiska staterna när det gäller ideologin och strategin. Det som bedrar omvärlden är deras skillnader i taktiken.

Således:

IS= Islamiska Staten= Islamiska Staten av IRAN.

Prästerskapet i IRAN är en förebild för terrorgruppen IS både i terror och tortyr med få skillnader i utförande. Nu kan vi säkert säga att IS är som ett nyfött  barn av prästerskapet i IRAN. Iranska prästerskapets  brutalitet och terror inom och utomlands har pågått i 37 år och är känd för omvärlden.

IRAN började sitt fundamentalistiska styre i form av tvångs Higab för kvinnor, godtyckliga arresteringar ,offentliga avrättningar samt amputeringar av olika kroppsdelar. Massaresteringar och ”lagliga” våldtäkter sker på politiska fångar oavsett kön. Det  lagliggörs omoraliska lagar bland annat tvångs äktenskapet av adoptivflicka med sin adoptivpappa. Oliktänkande fångar avrättas som Mohareb ”Guds fiende” .Iranska Journalister med två medborgarskap fängslas och riskerar sitt liv för landets förräderi . Oppositionella aktivister drabbas för misstänkta mord  av underrättelsetjänsten. Advokater fängslas i försvar av sina klienter. Lärare och arbetare och andra yrkesgrupper arresteras och fängslas i protester för sina rättigheter. Politiska flyktingar terroriseras utomlands av iranska regimens agenter. Dagliga offentliga piskar och kränkningar av unga också är några av de brutala handlingar som regimen i IRAN lagligt behandlat sina invånare .

Amerikanska ambassadens gisslandrama 1981i Tehran av iranska regimen har inte glömts.  Människorna i hela världen har inte heller glömt Salman Rushdies dödsdom av Khomeinis Fatwan ,bombattentaten i Argentina, o.s.v.

När prästerskapet i IRAN  behandlar sitt eget folk och andra på ett brutalt sätt samt de skaffar kärnvapen är avståndet mellan mänskligheten och  världens katastrof en handflata.

2015-07-06

Afsaneh Oskouei