Mänskliga Rättigheter, Pressmeddelande

FFFI-manifestation i Stockholm för mänskliga rättigheter i Iran

FFFI:s  — medlemmar och exiliranier i Stockholm deltog i en manifestation på Mynttorget på lördagen för att uppmärksamma den förvärrade situationen för mänskliga rättigheter och ökade antal avrättningar i Iran.

Deltagarna visade också solidaritet med iranska lärare och arbetare som under senaste månaden medverkat i flera proteser och strejkaktioner över hela landet för att protestera mot regimens repressiva åtgärder samt kräva betalning av frysta löner och bättre levnadsvillkor.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Protestaktionen kom samtidigt som de kärntekniska förhandlingarna mellan iranska regimen och världens sex stormakter på gick i Wien.

Deltagarna uppmanade internationella samfundet, i synnerhet svenska regeringen och utrikesdepartementet, att inte låta samtalen överskugga regimens ökade förtryck på hemmaplan.

De uppmanade regeringen och UD att verka i både EU och FN för att stoppa avrättningarna i Iran samt vidta omedelbara åtgärder för frigivning av politiska fångar och frihetsberövade journalister, lärare och arbetar i regimens fängelser.