Nyheter

Kerry hotar lämna Iransamtal

kerry1Den amerikanska delegationen kommer att lämna samtalen om Irans kärnenergiprogram om inte Iran visar kompromissvilja i förhandlarna, sade USA: s utrikesminister John Kerry på söndagen.

“Om vi ​​inte får avtal, om det finns absolut oförsonlighet, om det finns ovilja att leva på de saker som är viktiga, president Obama har redan sagt att vi är beredda att gå därifrån”.

Kerrys kommentarer kommer en dag efter att rapporter om framsteg i förhandlingar med Iran.

“Under de senaste dagarna har vi faktiskt gjort en del verkliga framsteg, men jag vill vara helt tydlig med alla, att vi är ännu inte där vi måste vara på flera och de svåraste frågorna,” Kerry till journalister i Wien.

Den utdragna konflikten handlar om Irans eventuella ambitioner att utveckla kärnvapen. Iran säger att kärnkraften endast används i fredliga syften.

Syftet med de förhandlingar som USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Ryssland och Kina för med Iran är att få Iran att avstå från delar av sitt nukleära program.

Senast den 30 juni skulle de två år långa samtalen om Irans atomprogram avslutas med ett avtal, men i söndagen meddelade parterna att tidsfristen skjuts upp med några dagar.