Nyheter

Pentagon: Iran fortsätter att utveckla kärntekniksystem

Iranska regimen fortsätter att utveckla missiler som kan bära kärnstridsspetsar trots ett interimsavtal om landets kärnteknikprogram, skriver Pentagon i en rapport enligt nyhetssidan Free Beacon på onsdagen.

”Även om Iran har stoppat vissa delar av sitt kärnteknikprogram och levt upp till sina skyldigheter under den Gemensamma handlingsplanen (JPOA) fortsätter landet att utveckla sin tekniska förmåga som kan även tillämpas på kärnvapen, inklusive utveckling av ballistiska missiler”, säger Pentagon i
en offentlig sammanfattning av den annars hemlighetsstämplade rapporten.

Pentagon påpekar i den en sida långa sammanfattningen att ”Teherans stöd för terrorism har inte upphört” och fortsätter.

”Irans hemliga verksamhet verkar fortsätta med oförminskad styrka”, säger rapporten och tillägger ”den islamiska revolutionsgardets utländska styrka Quds-styrkan (IRGC-QF) är fortfarande ett viktigt verktyg för Irans utrikespolitik och maktprojektion, särskilt i Irak, Syrien, Libanon, Bahrain och Jemen.”