Nyheter

Rohani: Iran står vid sidan av Syriens president ”fram till slutet av vägen”

rohani mohammad
Mohammad al-Laham och Hassan Rohani

Prästerskapets president, Hassan Rohani, uttryckte Teheranregimens fortsatta stöd för Syriens diktator Bashar al-Assad och sade att Iran kommer att stå bakom Assadregimen ända till slutet, rapporterade regimens statliga nyhetsbyråer på tisdagen.

“Den iranska nationen och regeringen kommer att finnas kvar vid den syriska nationens och regeringens sida fram till vägens ände”, sade Rohani under ett möte med Mohammad al-Laham, talman för Syriens parlament, i Teheran enligt regimens statliga nyhetsbyrå IRNA.

Iranska regimen och prästerskapet har stött Assad och hans far sedan långt innan konflikten började i Syrien under 2011.

“Tyvärr har vissa länder i regionen missbedömt [situationen] och tror att de kan använda terroristgrupper för att uppnå sina mål. Men förr eller senare kommer denna terrorism att drabba dem själva”, sade Rohani.