Nyheter

Ännu en iransk revolutionsgardist död i Irak

En av revolutionsgardets befälhavare i Irak har dödats nära den irakiska staden Ramadi i torsdags där han befann sig för att ”ge råd” till irakiska styrkor i ”det pågående kriget mot Islamiska staten” , rapporterar regimens medier på måndagen.

Jasem nouri
Jassem Nouri

Jassem Nouri, som även tjänstgjorde i Syrien som ”militärrådgivare”, dödades på torsdagen, enligt regimens officiella nyhetsbyrå IRNA.

Terrororganisationerna revolutionsgardet och dess utlandsstyrka Qud-styrkan har varit aktiva i kriget i Syrien och i Irak under en lång tid med militärrådgivning som täckmantel. Den militära närvaron är en del av iranska regimens mångsidiga och omfattande stöd till Assad för att hålla hans regim kvar vid makten.

Islamiska statens uppkomst i Irak har också gett iranska regimen ett ursäkt för att öka sin inblandning och militära närvaro i landet.

Jassem Nouri från iranska staden Ahvaz är en i raden av flera revolutionsgardister som dödats i Irak och Syrien.