Nyheter

Iran uttrycker fortsatt stöd för Assadregimen

Ali Akbar Velayati, högsta andlige ledaren Ali Khameneis rådgivare i internationella frågor, uttryckte i ett möte på tisdagen iranska regimens fortsatta stöd för Assadregimen.

Velayati är den tredje hög uppsatta iranska tjänstemän som besökt Syrien på kort tid.

Den syriska statliga televisionen, SANA, visade bilder på mötet och rapporterade att mötet hade gett flera investeringsavtal inom olje- och elindustrin utan att ge några ytterligare detaljer.

“Iran är fast besluten om att fortsätta stå upp för Syrien och stödja det med vad som behövs för att stärka motståndet, försvara landet och bekämpa terrorism”, skrev SANA genom att citera Velayati .

Iran är “vårt främsta bundsförvant i vår kamp mot terrorismen”, sade Assad enligt rapporterade statliga nyhetsbyrån SANA.

Rustom Qasemi, chef för en av iranska regimens organ med uppdrag att utveckla de bilaterala ekonomiska förbindelser, besökte Assad i måndags och sade då att Teheran ville stötta upp Syrien ekonomiskt.

Libanesiska tidningen As-Safir rapporterade på tisdagen att anledningen till Qasemis besök var bland annat att slutföra en överenskommelse om en ny iransk kredit för regimen i Damaskus.

Alaeddin Boroujerdi, ordförande för utskottet för nationell säkerhet och utrikesfrågor vid prästerskapets parlament besökte Assad i förra veckan för att upprepa regimens stöd för diktatorn i Syrien.