Iran ger Syrien ytterligare en miljard dollar i kredit

Iranska regimen överväger att förse Syrien med ytterligare en miljard dollar (ca 8.4 miljarder kr) i kredit i syfte att stödja landets diktator Bashar al-Assad, rapporterar Bloomberg på tisdagen.

Syriska centralbankschefen Adib Mayaleh sade att ”den iranska regeringen har gett ett preliminärt godkännande för krediten, den andra sedan 2013”. Han påpekade dock att ”Syrien fortfarande har pengar kvar från det första avtalet på en miljard dollar (ca 8.4 miljarder kr) som hjälpt [Assadregimen] finansiera importen”.

”Iran är fortfarande en allierad till Syrien”, tillade Mayaleh sade i en telefonintervju med Bloomberg från Damaskus.

Samtidigt visade en av regimens statliga tv-kanaler nyligen en dokumentär om shiitiska soldater från Afghanistan som strider för Assadregimen i Syrien. Den 20-minuterlånga dokumentären heter ”Moalem (Lärare)” och berättar historien om en shiitisk soldat från Afghanistan som har kämpat i Syrien under de senaste tre åren.

Dokumentären sändes av tv-kanalen Ofogh TV, som är en av revolutionsgardets inofficiella tv-kanaler. Den visar indirekt hur revolutionsgardet etablerade Fatemion-brigaden som består av shiitiska soldater från Afghanistan för att stödja Syriens diktator Bashar al-Assad.

Dokumentären är förmodligen ännu ett bevis på att iranska regimens militära och ekonomiska stöd har hjälpt Assadregimen överleva det folkliga upproret och hålla sig kvar vid makten genom att massakrera sin egen befolkning.

Iran ger Syrien ytterligare en miljard dollar i kredit

Iranska regimen överväger att förse Syrien med ytterligare en miljard dollar (ca 8.4 miljarder kr) i kredit i syfte att stödja landets diktator Bashar al-Assad, rapporterar Bloomberg på tisdagen.

Syriska centralbankschefen Adib Mayaleh sade att ”den iranska regeringen har gett ett preliminärt godkännande för krediten, den andra sedan 2013”. Han påpekade dock att ”Syrien fortfarande har pengar kvar från det första avtalet på en miljard dollar (ca 8.4 miljarder kr) som hjälpt [Assadregimen] finansiera importen”.

”Iran är fortfarande en allierad till Syrien”, tillade Mayaleh sade i en telefonintervju med Bloomberg från Damaskus.

Samtidigt visade en av regimens statliga tv-kanaler nyligen en dokumentär om shiitiska soldater från Afghanistan som strider för Assadregimen i Syrien. Den 20-minuterlånga dokumentären heter ”Moalem (Lärare)” och berättar historien om en shiitisk soldat från Afghanistan som har kämpat i Syrien under de senaste tre åren.

Dokumentären sändes av tv-kanalen Ofogh TV, som är en av revolutionsgardets inofficiella tv-kanaler. Den visar indirekt hur revolutionsgardet etablerade Fatemion-brigaden som består av shiitiska soldater från Afghanistan för att stödja Syriens diktator Bashar al-Assad.

Dokumentären är förmodligen ännu ett bevis på att iranska regimens militära och ekonomiska stöd har hjälpt Assadregimen överleva det folkliga upproret och hålla sig kvar vid makten genom att massakrera sin egen befolkning.