Folkliga protester, Nyheter

Första maj – Tiotusentals arbetare i protest i Iran

Detta bildspel kräver JavaScript.

Första maj – Enligt de preliminära uppgifter från Iran har Tiotusentals arbetare och lärare deltagit i första maj-demonstrationerna i huvudstaden Teheran och andra städer runtom landet.

Första maj-demonstrationer har utlysts i alla stora städer i Iran och nu protesterande människor har intagit gatorna i Teheran och andra städer med bandroller som bär texter fokuserat på krav på löneökningar och bättre levnadsvillkor.

Enligt uppgifter till FFFI hart regimens repressiva säkerhetsstyrkor under höjd beredskap under förevändning av att hålla ordning för att förebygga och hindra varje form av regimkritiska protester. De utfärdar ständiga varningar till arbetargrupper som försökte utnyttja detta tillfälle för att protestera mot regimen och ställa sina krav.

En våg av arbetarprotester och strejker har svept över Iran under de senaste veckorna. Protesterna är fokuserade på arbetarnas krav på löneökningar för att hålla jämna steg med den ökande inflationen.

Iranska regimens säkerhetsorgan har arresterat minst fem ledare för arbetarrörelsen i Iran inför årets firande av Internationella arbetardagen, den första maj.

FFFI:s medlemmar tillsammans med iranier och anhängare till iranska nationella motståndsrådet gick med i årets första majtåg i Stockholm för att visa sin solidaritet med arbetare i Iran som tvingas leva under hårda och svåra levnadsförhållanden.