Engagemang

Första maj-demonstration i Stockholm till stöd för iranska arbetare

Första maj: FFFI:s medlemmar tillsammans med iranier och anhängare till iranska nationella motståndsrådet gick med i årets första majtåg i flera städer runtom Sverige för att visa sin solidaritet med arbetare i Iran som tvingas leva under hårda och svåra levnadsförhållanden.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idag med anledning av arbetarrörelsens internationella högtidsdag, demonstrerade tiotusentals iranska arbetare och lärare runt om landet för att kräva betalning av frysta löner, bättre arbetsvillkor samt högre löner.

Cirka 70% av arbetarna i dagens Iran har ett lön som är under den officiella fattigdomsgränsen. Cirka 90% av alla kontrakt för arbetare i Iran är tillfälliga vilket gör att de har varken någon försäkring eller något skydd.