Irans oppositionsledare vittnade inför kongressen

Iranska nationella motståndsrådets valda president Maryam Rajavi vittnade inför amerikanska representanthusets utskott för terrorism, icke-spridningsfrågor och handel via videolänk under en utfrågning på onsdagen, den 29 april.

Islamisk fundamentalism och extremism, i form av ISIS eller shiitiska paramilitära grupper, har idag lanserat ett destruktivt angrepp mot länder i och utanför regionen inklusive USA och Europa, inledde Maryam Rajavi sitt tal.

För 36 år har vi motstått en religiös tyranni och kämpat för demokrati i Iran. Den iranska regimen har fungerat som den främsta källan till denna olycksbådande fenomen i regionen och i hela världen. Islamiska fundamentalister erkänner inga gränser, sade hon.

Det primära syftet för islamiska fundamentalister, inklusive ISIS, är att upprätta ett islamiskt kalifat och driva genom sharialagar, tillade hon.

Vi kan och vi måste besegra islamisk fundamentalism, vare sig i shiitisk eller sunnitisk form, sade Rajavi i sitt tal och föreslog bildandet av en internationell koalition mot extremism samt flera andra praktiska åtgärder för att uppnå detta mål.

Hon påpekade även att Mellanöstern kommer aldrig uppleva demokrati eller frihet så länge prästerskapet som är Islamiska statens gudfader är kvar vid makten i Iran. Det enda alternativet för att stoppa fundamentalisms framfart i regionen och besegra detta onda fenomen är genom en regimföränding i Iran.

Läs hennes tal i fulltext