Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Washington Posts Irankorrespondent åtalas

File photo of Washington Post reporter Jason Rezaian speaking in the newspaper's offices in WashingtonDen fängslade amerikansk-iranske journalisten, Jason Rezaian, kommer att åtalas för spionage ihop med tre andra punkter, meddelar Rezaians advokat Leilah Ahsan.

Förutom spionage, också kommer att åtalas för att ”ha bedrivit propaganda mot etablissemanget”, ”ha samarbetat med fientliga regeringar” och ”ha samlat information om inrikes- och utrikespolitik och spridit den vidare till personer med ont uppsåt”.

En talesperson för Vita huset kallar åtalet för “absurt” och säger att det bör ogillas, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Rezaian, 38 år, är född och uppvuxen i Marin County i San Francisco Bay området. Han har både amerikanskt och iranskt medborgarskap och har varit Washington Posts korrespondent i Teheran sedan 2012.