Engagemang, Nyheter

Berlin – stor sammankomst med anledning av Internationella kvinnodagen

berlin7

FFFI, Berlin – Medlemmar från FFFI deltog tillsammans med tusentals andra människor i en stor konferens i Berlin på lördagen mot islamisk fundamentalism och iranska regimens systematiska förtryck av kvinnor.

berlin 8Konferensen med titeln “For Tolerance and Equality against Fundamentalism and Misogyny”, var organiserade i samband med firandet av Internationella Kvinnodagen och flera framstående personligheter, parlamentariker, politiker, tidigare statstjänstemän och människorätts- och kvinnorättsaktivister från världens fem kontinenter medverkade i vad som blev den största konferensen mot religiös extremism i Tyskland på senare år.

Deltagarna betonade att de globala insatserna för att främja jämställdhet i världen står idag inför ett stort hinder, nämligen Islamisk fundamentalism. Detta fenomen är över allt annat fientligt mot kvinnor och hotar hela Mellanöstern och världen genom folkmord, terrorism och diskriminering.

Deltagarna framhöll att den enda lösningen på denna kris är att hämta kraft från kvinnornas makt och iranska motståndsrörelsen som tror på kvinnornas makt och deras ledarskap. De tusentals iranier som hade samlats i Berlin krävde också en övergripande strategi som fokuserar på iranska regimen som källan till islamisk fundamentalism och strävar efter att stoppa dess jakt på kärnvapen samt stöder muslimska krafter och rörelser som förespråkar demokrati.berlin11

Konferensens huvudtalare var Iranska nationella motståndsrådets valda president Maryam Rajavi men deltagarna fick också höra anföranden från andra framstående kvinnliga politiker och kvinnorättsaktivister som Kim Campbell, Rita Süssmuth, Linda Chavez, Frances Townsend, Ingrid Betancourt samt en delegation av kvinnliga jurister med Maria Candida Almeida, Portugals allmänna åklagare. Även delegationer från tyska parlamentet,

berlin4Europaparlamentet, Asien, Syrien och andra arabiska länder talade om vikten att stå enade i kampen mot fundamentalism och stödja iranska kvinnornas kamp för frihet och jämställdhet, i synnerhet de modiga kvinnorna i Camp Liberty som är förebild för frihetskampen i Iran. Andra framstående talare vid konferensen var Rudy Giuliani, Bernard Kouchner, Günter Verhuegen och Horst Teltschik.
“Tystnad och passivitet inför allvarliga brott mot de mänskliga rättigheterna i Iran, uppmuntrar inte bara iranska regimen att fortsätta med sina illdåd, utan ger också regimen fria händer att fortsätta sitt misstänkta kärnteknikprogram och exportera terrorism”, sade Maryam Rajavi sitt tal.
Maryam Rajavi uppmanade internationella samfundet till att stödja iranska motståndsrörelsen, det demokratiska alternativet till prästerskapets skräckvälde som kämpat mot regimen i över tre decennier. Hon beskrev detta som ett mycket viktigt steg i kampen mot fundamentalism.

1Rudy Giuliani, kritiserade i sitt president Obamas politik gentemot Iran och hans svaga hållning mot iranska regimen under de pågående kärnteknisk förhandlingarna. “Obama säger att det inte finns något annat alternativ [än eftergifter till Iran]. Inget annat alternativ, se här, denna samling av tusentals människor i Berlin till stöd för Maryam Rajavi, för ett fritt och kärnvapenfri Iran, här har du ditt alternativ”, tillade New Yorks tidigare borgmästare med hänsyn till amerikanska presidentens kommentarer i kärnteknikfrågan i förra veckan.

läs mer om konferensen här …
http://www.ncr-iran.org/en/ncri-statements/women/18045-berlin-grand-gathering-on-occasion-of-international-women-s-day