Nyheter

Iransk milis som lyder Khamenei välkomnar terrordåden i Paris

En veckotidning med kopplingar till Ansar-e Hizbollah, en civilklädd milis i Iran som svarar direkt till prästerskapets högsta andlige ledare Ali Khamenei, välkomnade på torsdagen senaste tidens terrordåd i Paris som en välsignelse.

Ya Lesarat al-Hossein, Ansar-e Hizbollahs officiella tidning i Iran, gratulerade på sin förstasida världens alla muslimer till attacken mot satirtidningen Charlie Hebdo, den åttonde januari. Tidningen hävdade dessutom att mordet på personal och poliser i Charlie Hebdos lokaler i Paris var en ”legitim bestraffning” av dem som förolämpar profeten Mohammed.

”Tusentals grattis till nationen Mohammad”, skrev tidningen från den hårdföra fraktionen på sin förstasida tillsammans med en bild på en bukett av rosor.

Hizbollah-Hebdo

Som huvudrubrik skriven med stora bokstäver i rött, valde tidningen en dikt där man uttrycker glädje över morden i Paris och skriver att ”fienden som förolämpade profeten Mohammed” har skickats till graven.

Iranska regimen fördömde i förra veckan publiceringen av en ny karikatyr av profeten Mohammed på omslaget för den nya upplagan av Charlie Hebdo som en ”förolämpning mot världens muslimer”.