Nyheter

Nästa omgång av atom samtal startar 17 december

EU bekräftade på fredagen att de kärntekniska förhandlingarna mellan iranska regimen och världens sex stormakter, den så kallade P5+1-gruppen eller E3+U3, kommer att återupptas den 17 december i Genève, rapporterar Agence Presse-France (AFP).

Nyheten om att nästa omgång av samtal kommer att äga rum i nästa vecka kom först i iranska regimens medier under torsdagen.
Förhandlingarna kommer att ske på högre tjänstemannanivå i stället för på ministernivå som senast, sade EU:s utrikestjänst i ett uttalande på fredagen

“Politiska direktörer från världens sex stormakter och Iran ska träffas igen i Genève den 17 december 2014 för ett endagars möte i syfte att fortsätta diplomatiska ansträngningar mot att nå en långsiktig, omfattande lösning”, kungjorde EU:s utrikestjänsten i fredagens uttalande.

USA har redan bekräftat att statssekreterare och landets chefsförhandlare Wendy Sherman kommer att delta i förhandlingar i Genève.