Ekonomi, Nyheter

Brott mot Iransanktioner kostar Commerzbank miljarder

Commerzbank AG:s förväntade uppgörelse med amerikanska myndigheter över påstådda brott mot USA:s sanktions- och penningtvättslagar kommer sannolikt att överstiga en miljard dollar (ca 7.5 miljarder dollar) i böter, rapporterar Reuters på torsdagen genom att citera en person med insyn i utredningen.

Parterna förhandlar fortfarande om en förlikning men en uppgörelse innan årets slut är osannolikt, säger två källor till Reuters.

Margarita Thiel, en taleskvinna för Commerzbank, Tysklands näst största långivare, avböjde att kommentera rapporten. I september i år var Commerzbank nära en överenskommelse med amerikanska åklagare och tillsynsmyndigheter över sina affärer med Iran och andra länder som omfattas av USA:s sanktioner, rapporterade Reuters tidigare med hänvisning till anonyma källor.

Enligt finanstidningen rör det sig om minst 400 miljoner dollar mer i böter än vad man tidigare har trott.Samtalen om en överenskommelse uppges vara i slutfasen och en uppgörelse kan komma att meddelas mot slutet av året, uppger Financial Times.