Folkliga protester, Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Iran anklagar ”utländska agenter” för syraattacker mot kvinnor

En högt uppsatt iransk tjänsteman säger att ”utländska agenter” låg bakom minst åtta syraattacker mot kvinnor i staden Esfahan mot vad iranska regimen kallar för ”dåligt beslöjade” kvinnor.

De senaste raderna av syraattacker mot kvinnor i landet ”är ett verk av utländska agenter”, som försöker undergräva stabiliteten i den islamiska republiken, hävdade Mohammad Javad Larijani, chef för iranska regimens högsta råd för ”mänskliga rättigheter” och rådgivare till högsta andlige ledaren, Ali Khamenei.

25 kvinnor har fallit offer för senaste dagarnas syraattacker i städerna Esfahan, Kerman och Teheran. De barbariska attackerna har väckt starka reaktioner bland iranska folket, i synnerhet kvinnor och ungdomar, som visade sin avsky genom demonstrationer.

10 tusentals demonstrerade under veckan i staden Esfahan, Teheran och andra städer i protest mot regimen och den senaste vågen av syraattackerna.