Folkliga protester, Mänskliga Rättigheter, Nyheter

Video visar fångarnas protest mot avrättningar vid Qezel Hessar-fängelset

Ett videoklipp har läckt ut som visar fångarnas protest vid Qezel Hessar-fängelset i mitten av augusti när minst 11 personer dödades efter att fängelsevakterna öppnade eld mot de försvarslösa fångarna.

Videon, publicerade av hemsidan HRANA News, visar fångar som protesterar mot iranska regimens senaste avrättningar i fängelset.

Ett stort antal fångar vid Qezel Hessar fängelsets avdelning två startade en protestaktion den 18 augusti efter att flera av deras cellkamrater flyttades till dödsceller i väntan på att deras avrättning skulle verkställas.

Kravallpolis från regimens specialstyrkor gick då till brutal attack mot fångarnas protestaktion och öppnade eld mot de försvarslösa fångarna. Dussintals interner dödades och flera dödades i samband med attacken.

Iranska regimens repressiva säkerhetsstyrkor angrep också fångarnas familjer och anhöriga som hade samlats utanför fängelset för att protestera mot avrättningen av deras anhöriga. De försökte skingra familjerna och kväsa deras protestaktion genom att skjuta i luften och skjuta tårgas mot den samlade folkmassan.

//video.fffi.se/#!album-571