Nyheter

Iransk pilot dödad i Irak

Iranska regimens officiella nyhetsbyrå IRNA rapporterar på lördagen att en iransk pilot har dödats under striderna i Irak.

Nyhetsbyrån skriver att överste Shoja’at Alamdari Mourjani dödades när han “försvarade” shiamuslimernas heliga platser i staden Samarra, norr om Bagdad. Det är dock oklart om piloten dödades till följd av att hans plan sköts ner eller om han dödade i strider på marken.

Pilotens död kommer efter att iranska regimen tillkännagav att den kommer att stödja sin västra granne med vad den behöver för att kämpa mot ”sunnitiska milismän” som har rest sig mot premiärministern, Nouri al-Malikis shialedda regeringen.

Iranska regimens tjänstemän har vid flera tillfällen hävdat att det inte stöder Irak med soldater utan stöder sitt grannland genom att skicka vapen och utrustning om Iraks regering ber om dem.