Nyheter

Sex ungdomar gripna i Iran för musikvideo

Iranska regimens säkerhetsstyrkor arresterade sex ungdomar för att ha spelat in en egen musikvideo till Pharrell Williams låt “Happy”, rapporterar prästerskapets statliga television på tisdagen.

Musikvideon visar tre män och tre kvinnor utan slöja som sjunger och dansar till låten Happy på Teherans gator och på ett hustak. Denna video till låten var ett av de populäraste klippen i sociala nätverk under de senaste månaderna. Den ursprungliga versionen som hade lagts upp på Youtube tidigare har nu tagits bort medan andra versioner finns fortfarande kvar.

Tre pojkar och tre flickor har åtalats för att ha förolämpat den allmänna moralen, sade Hussain Sajedi Nia, befälhavare för Teherans säkerhetsstyrkor i en intervju med en av prästerskapets nyhetsbyråer, ISNA.

I en kommentar till händelsen  skrev artisten Pharrell Williams på Twitter: att “det är mer än sorgligt att dessa ungdomar arresterades för att ha försökt sprida glädje.