Avrättningar, Mänskliga Rättigheter, Nyheter

12 nya avrättningar, 283 avrättade i Iran på mindre än fem månader

Iranska regimen avrättade tio fångar i staden Kerman i sydöstra Iran under lördagen den 17 maj samtliga för narkotikarelaterade brott. Det rapporterar prästerskapets nyhetsbyrå Mehr som står under regimens ministerium för underrättelse- och säkerhet.

Rapporten beskriver de avrättade offren som medlemmar av en av Irans största grupper inom narkotikahandel. De tio offren identifierades endast genom sina initialer som HA, K Sh, YA, MS, MK, AM, BS, A CH, KH och VH.

Samtidigt avrättade regimen två andra fångar genom hängning i det centrala fängelset i staden Zahedan. Offren identifierades som Mirbalouch Zehi, 30 år samt Naser Barahoti, 36 år. Bägge hade dömts till döden anklagade för narkotikabrott.

FFFI rapporterade nyligen om hur prästerskapets mäktiga paramilitära styrka, revolutionsgardet, tjänar miljarder dollar årligen på att framställa, sälja och smuggla droger. Detta medan iranska regimens så kallade rättsväsende dömer allt fler individer till döden för ringa narkotikabrott.

Medräknat lördagens verkställda dödsstraff ökar antalet avrättningar i Iran till 283 hittills i år.