Nyheter

Iranska regimen stänger ännu en dagstidning

Iranska regimen anklagade ännu en statsägd dagstidning, “Ghanoon” (som betyder “lag” på persiska) för att sprida lögner och stängde på onsdagen ner dess verksamhet “tills vidare”.

Den 28 april stängde iranska regimen ner statliga dagstidningen Ebtekar för att “sprida rykten och lögner”, efter att tidningen publicerade en nyhet om avskedandet av chefen för regimens fängelseorganisation.

Ebtekars VD Mohammad Ali Vakili berättade för regimens nyhetsbyrå Mehr att förbudet infördes av rättsväsendets myndigheter efter att tidningen publicerade uppgifter om attacken mot politiska fångar i Teherans ökända Evin-fängelse i förra månaden.

Omfattande protester mot förra månadens brutala räd mot politiska fångar i Evin-fängelset tvingade regimen till att ta bort chefen för landets fängelseorganisationer, Gholam Hossein Esmaeeli. Som FFFI kunde rapportera då porträtterade prästerskapet avskedandet som en promotion för att dölja det faktum att de hade tvingats till att backa inför stora protester.

Under de senaste månaderna har iranska regimen förbjudit minst två andra statsägda dagstidningar i Iran för liknande anklagelser.