Artikel

SVD: Protester mot hur fångar behandlas

Anhöriga till politiska fångar demonstrerade på onsdag utanför president Hassan Rouhanis kontor i Teheran mot våldet inne i det beryktade Evinfängelset.

Efter att president Hassan Rohani tillträdde i augusti förra året omvärldens Iranbild ändrats. Rohani har närmat sig USA och västvärlden, och framför allt engagerat sig i förhandlingar om begränsningar av sitt lands kärnteknikprogram.

Men Irans nya image är ”genomfalsk”, hävdar Soheila Dashti som är ordförande för den regimkritiska exilorganisationen Föreningen för ett Fritt Iran.

– Västliga medier fokuserar alltför ensidigt på förhandlingarna om kärnteknik. Men detta är bara ett spel för galleriet, I själva verket har antalet avrättningar ökat under Rohanis tid vid makten, och antalet politiska fångar har knappast minskat, säger Soheila Dashti.

Läs artikeln på SVD