Nyheter

Jemens president uppmanar iranska regimen att stoppa inblandning

Jemens president uppmanade den iranska regimen att sluta stödja “separatister i söder och religiösa grupper i norr” på arabiska halvön, rapporterar den Pan-arabiska dagstidningen Al Hayat på måndag.

“Tyvärr finns det fortfarande iransk inblandning som ger sitt stöd till separatistgruppen al-Hirak eller religiösa grupper i norra Jemen”, sade Abd Rabu Mansur Hadi till Al Hayat.

“Vi bad våra iranska bröder att revidera sin felaktiga politik mot Jemen, men våra krav har inte burit frukt. Vi har ingen önskan att eskalera (situationen) med Teheran, men vi hoppas samtidigt att de lyfter bort sin hand från Jemen”, sade han.

Jemen har tidigare anklagat iranska regimen för att ha smugglat vapen till jemenitiska rebeller. Förra året konfiskerade Jemens kustbevakning ett skepp lastad med missiler och raketer som misstänks komma från den Islamiska republiken.