Engagemang, Nyheter

Internationell kvinnokonferens i Paris

rajavi-paris5FFFI Paris – I en internationell konferens med anledning av internationella kvinnodagen i Paris, varnade deltagarna för iranska regimens huvudroll i spridningen av islamisk fundamentalism i regionen och världen.

I denna konferens som arrangerades av  NCRI:s kvinnoutskotten, deltog flertal politiska, sociala och kulturella kvinnliga dignitärer, tillsammans med kvinnorättsaktivister från, Europa, USA och Kanada men även från de flesta av de islamiska länderna (inklusive Egypten, Tunisien, Syrien, Saudiarabien, Jemen, Afghanistan, Jordanien, Palestina, Mauretanien, Marocko, Algeriet, Irak).

rajavi-paris11En delegation från Iranska Kvinnoförbundet i Sverige, IKSS, representerade FFFI:s närvaro vid konferensen.

Talarna vid konferens betonade att kvinnofientlighet är en av de oföränderliga aspekterna av religiösa fascismen som under de senaste tre decennierna har regerat i Iran och har även fortsatt under regimen nye president Hassan Rohani.

Talarna varnade också att kvinnorna är första offren för västvärlden förhoppningar om en förändring av denna regim.

”Brott mot mänskliga rättigheter och brott mot kvinnors rättigheter i synnerhet är en del bestående del av islamiska fanatismen som underblåser en illusion av måttlighet i en sådan regim” sade Maryam Rajavi som huvudtalare vi konferensen.

Konferens hyllade även iranska kvinnornas långa kamp för frihet och jämställdhet och hedrade minnet av de kvinnor som offrat sina liv i kampen mot prästerskapets kvinnofientliga envälde för en bättre framtid för kvinnorna i Iran.