Ekonomi, Nyheter

Senatens republikaner kräver omröstning om nya Iransanktioner

”Fortfarande sura över att de inte fick rösta om straffåtgärder mot Iran, som en del i 2013 års försvarsbudget, har republikanska partiet fört över sanktionsspråket, författade av senatorer Bob Menendez (demokrat från New Jeresy) och Mark Kirk (republikan från Illinois), till partiets motförslag till demokraternas lagförslag om förmåner för [USA:s] veteraner, skriven av senator Bernie Sanders (oberoende från Vermont)”, skriver amerikanska nyhetssidan Politico på tisdagen.

Genom att uppmana senaten till att rösta om detta motförslag hoppas republikanerna kunna tvinga senatens majoritetsledare Harry Reid (demokrat från Nevada) till att hålla en omröstning som han har avvisat vid upprepade tillfällen under de senaste månaderna.

”Vi har försökt i månader för att få till en debatt och en omröstning om lagförslaget från senatorerna Kirk och Menendez om nya Iransanktioner”, sade senatens minoritetsledare Mitch McConnell (repunlikan från Kentucky) till journalister på tisdagen.

”Vi kommer att diskutera det utförligt i senaten om varför vi bör gå vidare med denna lagstiftning och varför vi borde få rösta om den, eftersom detta är en mycket tidskänslig fråga”, sade han enligt nyhetssidan Politico.