Andra nyheter

Pressmeddelande – Sverige bör agera mot ökade avrättningar i Iran

Utrikesministern Carl Bildt och regeringen bör agera mot ökade avrättningar i Iran, manar Förenade Föreningar för ett Fritt Iran (FFFI) med anledning av den dramatiska ökningen av dödsstraff i landet under de senaste månaderna, och i synnerhet under den senaste veckan,

Regeringen och utrikesminister bör fördöma den senaste tidens ökade avrättningar i Iran samt framföra Sveriges starka protester mot dessa genom att kalla upp regimens ambassadör till UD, uppmanar FFFI i ett pressmeddelande publicerat på Newsdesk.

”Detta vore ett naturligt steg om Sverige ska tydligt och entydigt stå upp för nödvändigheten av att iranska regimen förbättrar läget för och fullt ut respekterar de medborgerliga fri- och rättigheterna, vilket är en del av Sveriges politik om Iran enligt utrikesministern Carl Bildts debattartikel i Aftonbladet, den sjätte februari”, skriver FFFI i sitt pressmeddelande.

Läs FFFI:s pressmeddelandet här